snällt för plånkanOvan ifrån, från höger:
knit - weekday, dress - gina, top - hm, brosch - cheap monday, skjorta - weekday, bh - hm, skjorta - weekday, skor - cheap monday, bälte - monki, knit - gina, coat - weekday, bh - weekday, necklace - gina, bag - bikbok, jeans - cheap monday

hope it gives you hell


damn those koreans

amazing jam, så går det när man youtube:ar; funk.with style


Elenore, jeez i think you're swell


för jag har alltid haft det svårt för det där med andra kinden till


nu när vi ändå är på ämnet

Film alltså...
Jag passade på att ta en lista av Sandra.
Men alltså, det här är ju så svårt för 1, vi har ganska lika smak (?) och 2, jag gillar så himla många filmer.

Bästa film: Amelie från Montmartre, Almost Famous, LOTR och Harry Potter.Bästa tv-serie:
Mad Men, Ally Mcbeal och Glee
Regissör:
Wes Anderson, Tim Burton (förutom Alice i underlandet. sjukt synd att den var ljus och glad och inte mörk och tim burton-aktig...jagblevsåhimlabesviken.) och Peter Jackson


Favoritskådespelare: Heath Ledger (efter 10 things I hate about you) och Meryl Streep. Jag älskade även Julia Roberts när jag var liten.TV-serier jag följer: Glee, Mad Men och Homeland (i Gossip girl har de fina kläder, så det händer att man slår på det).
Bästa komediserie: Vänner helt överlägset, Chandler är min humor personifierad.
Mest romantiska filmscen: - pass - det får vi göra ett helt eget inlägg om.
Skräckfilm: Tittar inte på skräck alls egentligen. Alla som man sett har varit skit och man har inte kunnat sova. Kan helt seriöst inte låta bli att må illa och bli helt insomnia när jag får typ delar ur "Saw" berättad för mig. Men "Sjätte sinnet" är väl häftig, den hade lite mysterium mer.
Min favoritfilm när jag var liten: Åhhh, alltså jag har ju alltid älskat Singing in the rain, Pochahontas, Star Wars 4-6, Peter Pan och, såklart, LOTR (fast den kanske inte gills som "liten").
Det är även Pocahontas fel att jag trodde att vinden kunde styra mig och berätta saker. Blev ett enormt antiklimax.Hetaste skådis:
Heath Ledger eller Johnny Depp i "Finding Neverland" (ÅH HERRE; IRISH ACCENT!!!)
Hetaste svenska skådis: Joel Kinneman
Bästa svenska film: Så som i himmelen.. mest för den här delen (jag får så mycket rysningar) HÖJ VOLYMEN:Bästa filmdjur: Det här är så svårt, allt ifrån fåglarna och mössen i Askungen till Cat i Breakfast at Tiffany'sBästa tecknade film: Igen, otroligt svårt. Howl's Moving Castle är ju superbra men även Mumin kommer i tankarna (komsikt att jag i dagarna lärde mig att det är Miazakis bror eller nåt som producerat Muminserierna, därav mangautseendet, men Tove Jansson var inblandad i projektet).
Bästa Disney-film: Peter Pan dårå.
Bästa Sci fi-scen:


Bästa scen: Nu har jag typ suttit och valt i 20 min. Men den här är så episk. inget toppar Eomers vrål, synd attt inte scenen innan är med så man förstår var vi är i filmen. Men Pippin är alltså ute på slagfältet och letar efter Merry. och heja vad jag gråter när man kommer hit i The return of the king. Extended scene såklart. Liv tyler sjunger i soundtracket.Bästa scen i en TV-serie: Det här typ: http://youtu.be/R2bLNkCqpuY 
Film crush: Tom Hardy, Heath Ledger, Robert Downey Jr och Aaron Johnson. för att ta några exempel. Fast Ideal killen är ändå Heath i 10 things I hate about you.


TV serie crush:
Puck i Glee, Frank (Robert Downey jr) i Ally Mcbeal och DON DRAPER!


Om jag skrev en film: Åh, det vågar jag inte avslöja, jag har faktiskt 2 olika storylines klara. The Kinks - Lola  skulle vara introlåten på den ena iallafall.
Favoritgenre: Snabb humor och berättarröster har jag utvecklat en förkärlek till. alla sorters film funkar. förutom skräck.
Film du ser framemot: Tinker soildier sailor spy
Bästa kärlekspar:

 


Bästa film i år:
Har typ inte sett på film i år känns det som. Midnight in Paris tyckte jag var bra för att den tog mig tillbaka till vad jag hade i Paris, plus att 20-tal också är min favoritera i den staden. åh.  
Vem skulle spela dig: Jag älskar ju Charlotte Gainsbourg men vi är ju inte ens nästan lika. Eller kanske Colin Firth. Haha.
Vem skulle va din motspelare: Meryl Streep eller någon av grabbarna på filmcrush, hehe..
Första filmcrush: Harrison Ford som Han Solo
Film-soundtrack: Sagan om ringen, Into the wild, Darjeeing limited, I'm not there, Amelie, Harry Potter, The boat that rocked, m.m. Jag lyssnar jättemycket på film soundtracks, har så grymt många favoriter.

That's nature's will and I'm agains't nature

Alltså. åh. den här filmen asså.
jag tröttnar nog aldrig.Favorite quotes:
"- You look and sound very tired, very ill. Is this your normal state?
- I take that as an insult."

"Who ever heard of a fatalistic farmer?"

"But a song is something that walks by it self."

något blankt

- kent släpper nytt i april
- musikhjälpen har dragit igång på p3 (snark. "utbildning för alla flickor". varför inte för alla barn? förövrigt hatar jag ordet flicka/flickor. låter förjävligt).
- nyår har ringt och vill ha sin outfit bestämd.Clear Notes

"People see rock and roll as, as youth culture, and when youth culture becomes monopolised by big business,
what are the youth to do?
Do you, do you have any idea?
I think we should destroy the bogus capitalist process that is destroying youth culture"


you gotta do what you gotta do

blir väl en "vad man kan ha på sig på nyår"-inlägg från mig med då.Uppe från vänster:
Monki, Weekday, Topshop, Weekday
inlovewithfashion.com, Skor: Topshop, Monki,
Zara, Zara, Nelly (synd att det inte fanns andra färger?), Rodebjer (nelly.com)
Asos, Asos


Personligen tänkte jag nog ha byxor, trots att nyår är hela årets största "nu-har-vi-en-liten-svart-klänning"-event.
Men jag tänkte väl "festa till" någon av följande looker:
har inte bestämt mig än, men det är ju ett tag kvar.

DuckieNow this is why I love old 80's movies.

when I look at you, heaven's on fire

nej. det gick inte det heller. vågar inte tro att det är sant.
helvetes jävla helvete också.
vad fan gör jag. jag är inte ens bra på det här.
who the hell am i kidding?yes i'm completely bonkers actually.


Musik och Gorillaz

Alltså. Jag har ju länkat till lite låtar av Blur tidigare (och JA, de är supermegaawsomehyperüber-bra) MEN jag måste säga att jag älskar Damon Albarn(sångaren i Blur)'s senare projekt också.
Gorillaz är ett av hans projekt/grupper som han varit del av efter Blur splittrades (ÅH, den sorgen).
och. alltså. Gorillaz. är. så. GRYMMA.
De har allt, soundet är funk men samtidigt lika mörkt och mystiskt som Kent. Texterna är outgrundligt konstiga och basgångarna är superfunk&catchy.
Jag gillar att de känns så underground och sen älskar jag deras val att använda tecknade figurer som frontfigurer, det adderar bara till mystiken.
Alla videos snuddar vid obehagliga men är samtidigt så fascinerande att man inte kan stänga av. man vill ha MER av beatsen, MER av mystiken eftersom man inte VET vad som kan hända härnest.
Damon's speciella röst sjunger om det mest underliga saker, i form av en tecknad figur, till hårda trummor, munspel, scratchin' och djupa basgångar med funk. - HUR BRA låter inte det? Perfektion låter det som, tycker jag.

När jag lyssnar på Gorillaz är det ofta kväll eller natt, man går på ödsliga gator, korsar tomma torg. Jag tänker mig bort i bussar med lysrörsbelysning och tankarna förs till en bakgata i New York. Jag föreställer mig hur ångorna stiger i från gatubrunnarna upp emot den kolsvarta himlen som speglar storstadens ljus. Den ensamma gatulampan kastar ett vitt, nästan grönt, ljus i gränden mellan de två tegelhusen. Här luktar det av sopor och gamla wellpappkartonder varvas med överfulla soptunnor längs med de två husens väggar. Det har precis regnat och asfalten blänker i skenet från den lampan. Bara delar av stadens ljud letar sig in i gränden, en polisbils sirener ljuder plötsligt några kvarter bort men försvinner lika snabbt som det kommit. I gränden, mittemot lampan finns en tjock mörkgrön plåtdörr som knappt syns, gömd mellan soppor och bråte. En stor svart van rullar sakta in i gränden. Fäljarna skiner i silver och på bilens tonade rutor glittrar vatten dropparna i skenet från den ensamma stolpen. Jag tänker mig hur dörrarna öppnas och det där klickljudet som nya bilar har i handtaget, ekar i den öde gränden. Personer i svarta kläder stiger ur. Jag ser inte deras ansiken, bara de blanka skorna som kliver ur baksätet. Föraren säger åt dem att skynda sig. En av personerna i baksätet ser sig omkring medan han rundar bilen och tittar omkring sig. Den andra resenären går fram till den mörkgröna dörren. Känner på handtaget. Det är låst. Den svarta vanen backar ut ur gränden igen. Resenären bankar på dörren. Det bildas ångmoln när de andas ut i den fuktiga luften. De väntar tålmodigt, om de är riktigt tysta hör de att det dunkar av bas därinne. 

Det är musik som får mig att tänka såhär som jag älskar. Musik som får dig att sväva iväg i tankarna. Jag tycker inte musik endast ska spelas i bakgrunden på ett café. Om man inte kan LYSSNA på en låt, ensam i sitt rum och tänka sig långt långt bort, är det inte värt att trycka på play. 
Jag har därför ofta svårt att förstå hur man kan gilla viss typ av musik. Jag menar alla har en kärna, när man är ensam och vill tänka sig bort, vem fan sätter på top 10 på spotify? 
Det är lite konstigt kanske, men jag dömmer ofta folk väldigt hårt beroende på vilken musik de lyssnar på. Viss musik är bara så karaktärslös, men jag säger inte "Nej" till band jag inte hört. 
Själv lyssnar jag på det mesta som är värt att lyssna på, eller hur jag nu ska beskriva det. 
Jag skulle aldrig sätta på Rihanna eller David Guetta bara sådär.
Jag gillar otroligt mycket olika band och artister, allt ifrån Taube till Phonat eller från Howard Shore till Yelle. 

Men åter till Gorillaz. ett typiskt exempel på vad jag älskar.
Om det gör något intryck kan jag även dela att jag har haft deras låt 5/4 som ringsignal sen det självbetitlade albumet kom ut (2001 that is). Den plattan är förövrigt deras bästa. Verkligen ALLA låtar är grymma.

Men här följer några favoriter från blandade album:

Den här är bara så, HERREGUD, HÖJJ VOLYYYMEEN?!Den här låten är mer som en saga, men är så fruktansvärt bra. Den illustrerar PRECIS vad jag menar med det obehagliga och mystiska:"Meanwhile, down in the town, the Happyfolk slept restlessly,
their dreams invaded by shadowy figures digging away at their souls.
Every day, people would wake and stare at the mountain.
Why was it bringing darkness into their lives?"  

Hej Tomten, 10 saker att komma ihåg

min önskelista, i detta konsumptionsdrivna samhälle är som följer:

1- SKORNA i versaler.


2- oh. Hercules bordet.


3- Nya bågar.


4- THAT. BAG. skönheten från whyred. i mitt hjärta.


5. Klocka


6- ArmbandET.


7- En jordglob som inte är i plast och från IKEA


8- Böcker, böcker, böcker.


9- BOXEN ffs10- Ett årskortåååååh

ååh, Jonathan Unge. Du. Är. Den. Bästa. Någonsin.


det snöar.


je suis un enfant, comme un adolescent


närhet-It's like there's some movement in the abdominal area... a kind of fluttering.
- Butterflies?
- Maybe..
- Well those creepy little insects has to die right now.
- Belive me, nobody is more surprised than I am.Shit, it's a triangle, that's totally hipster

På nyår ska jag spela skivor på en hemmafest. eller njae, dj:a digitalt då alltså. Och jag måste säga att jag kommer vägra spela något gammalt härsket amerikanskt R&B eller gammal svenskt allsångs-orup-skit no matter how much they beg.
nej nej, mitt herrskap, här kommer det pumpas otroliga bra tunes. 

och när de frågar om jag inte kan spela den där låten från den där nya hitten på youtube kommer jag härmas elakt och sätta på "harduingetmankandansatill?" bara för att den är lagomt jobbig och retsam.

Vet ni varför?

Jo, för att jag vill ha ett creddigt nyår i år. hur fånigt det än låter.
För nyår är en så flyktig fest. man äter på ett ställe sen stannar man sällan, utan sen är det vidare till någon annan fest så hamnar man alltid helt fel med helt fel människor. En kväll som har en sån fest-prestationsångest.
Det låter fånigt men det har alltid varit så för mig iallafall.

Men i år. Då ska jag stanna på samma ställe, mixa lite och förhoppningsvis kommer folk dansa som om det inte fanns en morgondag.

 

Smakprov:
Det kickas igång med lounge
Kormac - Scratch marchin'
Matias Aguayo - Rollerskate
Hocus Pocus - Feel good
Ella fitzgerald - Mack the knife

Sen blir det fest
Yelle - comme un enfant (fast gillar freaks radio mix mer, finns på spotify)
Uffie feat Pharrell Williams - ADD SUV (Armand Van Helden remix)
Porter Robinson - Unison (Knife Party Remix)  (1:22, nu när alla fått för sig att de älskar bl a skrillex)

Som får mixas med gamla godingar
Jay Z/Neena - 99 red problems
Jet - Are you gonna be my girl
Michael Jackson - Don't Stop 'Til You Get Enough
Paul Simon - You can call me Al
Movits! - Sammy Davis Jr
Aretha Franklin - Think
Far och son - Panik (Phatzoo Remix)


en del av det jag kommer tvinga alla att lyssna på..

should really be reading instead


RSS 2.0