niotillfem

Läs det här
om
Niotillfem dvs Sandra.

Min kommentar:
"Men ta och lugna dig. om du någonsin har läst något som niotillfem skrivit seriöst kan du ju se hur hennes världsbild ser ut (hennes inlägg om tidningen SOLO, ätstörningar etc).
Hennes världbild har definitivt ljuspunkter.
 
visst, det är nog inte bra att alla 14-åringar som läser hennes blogg och ser upp till henne, drömmer om hennes livsstil och rosetter, får en skev bild av att verkligheten för människor som inte är lika priviligerade som henne (in terms of hennes liv i USA osv).
MEN. här glömmer du ett viktigt fakta. niotillfem romantiserar ALLTID just FÖR ATT romantisera. ingen (och verkligen INTE niotillfem, baserat på hennes seriösa ÅSIKTS-inlägg kring tex. kvinnan) är så pass naiv att hon "ignorerar" de förfärliga i vad naturkatastrofer kan förorsaka. men som sagt. niotillfem står ju för själva romantiseringen. hon out:ar inte i sin blogg (som bygger på ROMANTISERING) om hon blir orolig, rädd etc. eftersom det är inte DET hennes blogg går ut på. Hon rapporterar aldrig om nyheter, aldrig om politik, aldrig om svält, död etc.
Om hennes läsare ville ha en realistisk och sammhällsbeskrivande text skulle de kunna läst The New York Times, en avhandling av en forskare eller DN.

Vidare, att hennes feel-good-blogg (som det faktiskt är) endast skulle grunda sig på hennes PENGAR är ju en överdrift. Hennes blogg bygger inte på konsumtion (kolla Elin Klings blogg om du vill snacka om någon som har ingen utbildning-> tjänar grova pengar-> köper dyra kläder for show off på en meningslös hemsida)

Niotillfem skriver romantiserande om gamla pojkvänner, bilder, filmer, saker hon tycker om/tycker mindre om.
Precis de läsarna vill ha när de klickar in på hennes ultimata feel-good blogg med romantik i överflöd.
Hon ger läsarna vad de förväntar sig. en låtlista, rödvin, sällskapsspel etc.

Om inte DU förstår att detta är hennes koncept så är det ju DU som borde sluta lusläsa hennes blogg och istället söka dig bortåt dn.se."




Personligen älskar jag niotillfem. bloggen är helt suverän.
Keep on doing what you're doing Sandra. Jag väldigt vill gärna ta del av din drömmska värld. annars drunknar vi i nyheter om mord, våldtäkt, svält, klimathotet, kärnvapen, k-pistar, kvinnoförtryck, främlingsfientlighet, homofobi, pedofiler, sparkar och slag, ångest, stress, självmord, tårar, ilska och hat.
Du skapar en mycket mycket fin blogg som gång på gång får mig att glömma den tristess man så lätt känner.

Puss på dig och, om jag kunde, skulle jag skicka dig min alldeles egna lilla lapp med en cykel på. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0